Liftinstituut Nordic Oy
Kutomotie 16
00380 Helsinki Finland
3.1.2024

Hissitarkastaja Etelä-Suomen alueelle

Haemme palvelukseemme tarkastajaa vastataksemme kasvavaan kysyntäämme. Hissien, liukuportaiden ja nosto-ovien tarkastajan tehtävässä vastaat itsenäisesti oman alueesi tarkastuksista, sekä aikataulutuksista yhdessä asiakkaiden ja huoltoliikkeiden kanssa.
Lue Lisää
20.9.2023

10 tärkeintä tarkastuskohtaa hissin määräaikaistarkastuksessa

Hissi koostuu suuresta määrästä eri laitteistoja ja järjestelmiä, jotka vaativat tarkastusta ja huoltoa. Turvallinen kulkeminen hissillä pyritäänkin takaamaan määräaikaistarkastuksilla ja huoltotoimenpiteillä. Hissien tarkastamisesta on laissa määrätty ja siitä huolehtiminen on laitteen haltijan vastuulla, mutta mitä itse hissitarkastuksessa oikein tarkastetaan ja miksi? Onko teidän taloyhtiössänne hissiturvallisuus kunnossa?
Lue Lisää
12.4.2023

Hissitarkastuspalveluiden kilpailuttaminen kannattaa

Taloyhtiön yhteinen etu on pyrkiä minimoimaan yhteiset kulut, mutta onko vastine vain huonoa palvelua pienempien kustannuksien hinnalla? Onko mahdollista saada halvemmalla, parempaa ja jopa yksilöllisempää palvelua?
Lue Lisää
23.12.2021

PELASTUSKOULUTUS PELASTUSALALLA TYÖSKENTELEVILLE

Onnettomuustutkintakeskus on saanut valmiiksi tutkinnan Kaunialan sairaalassa 11.5.2021 tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa pyörätuolissa ollut potilas kuoli. Tässä erittäin valitettavassa onnettomuudessa hissin jarru oli jumiutunut auki-asentoon, jonka seurauksena hissi lähti uudelleen liikkeelle, vaikka oli jo saapunut kerrokseen. Tutkinnan seurauksena annetaan kolme uutta turvallisuussuositusta. Kahdella suosituksella puututaan hissien huolto-ohjelmien epäkohtiin sekä yksityisten ja julkisten sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden kiinteistöhallintaan. Kolmas turvallisuussuositus liittyy siihen, että onnettomuuden jälkeisessä pelastustoiminnassa jarrun juuttuminen auki-asentoon tuli pelastajille yllätyksenä ja aiheutti lisäonnettomuuden vaaran. Pelastusalan koulutusaineistoissa on oltava ohjeet jarruvian tunnistamiseen ja hissin liikkumisen mekaaniseen estämiseen. Liftinstituut Nordic Oy haluaa olla tukemassa pelastusalaa tarjoamalla soveltuvaa koulutusta turvalliseen työskentelyyn pelastustilanteissa.
Lue Lisää
20.9.2021

Miten hissien turvallisuus taataan? Kyselyn tulokset hissiturvallisuudesta

Hissin määräaikaistarkastuksilla varmistetaan hissin käytön turvallisuus ja asianmukainen kunnossapito. Liftinstituut Nordic Oy ja Omataloyhtiö.fi järjestivät kyselyn hissiturvallisuudesta. Saimme runsaasti vastauksia ja hyviä lisäkysymyksiä. Seuraavassa kyselyn tulokset sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.
Lue Lisää
1.4.2021

Kuka huoltaa ja tarkastaa hissinne taloyhtiössänne?

Hissit ovat monessa taloyhtiössä arkipäivää ja joillekin välttämättömyys, jota ilman ei pysty suoriutumaan arkielämästä. Tiedätkö kuka huoltaa ja tarkastaa hissinne taloyhtiössänne, ja kuka on vastuussa hissin turvallisesta toiminnasta? Onko asiaa tiedostettu taloyhtiössänne?
Lue Lisää
22.12.2020

Liftinstituut Nordic on laajentanut pätevyysaluettaan ilmoitetuksi laitokseksi (Notified Body)

Työ- ja elinkeinoministeriö on hyväksynyt ja nimennyt Liftinstituut Nordic Oy:n ilmoitetuksi laitokseksi hissitoimialalla joulukuussa 2020.
Lue Lisää
8.10.2019

Kotimaiselle hissiturvallisuusalalle uusi toimija - Liftinstituut Nordic aloittaa toimintansa Suomessa

Hisseihin ja liukuportaisiin erikoistunut tarkastusorganisaatio Liftinstituut Nordic Oy aloittaa toimintansa Suomessa. Yhteistyössä alan globaalisti johtavan tarkastustoimijan, Liftinstituutin, kanssa perustettu uusi yhtiö tarjoaa kotimaisille kiinteistönomistajille, isännöitsijöille ja asunto-osakeyhtiöille modernin ja luotettavan vaihtoehdon hissiturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä.
Lue Lisää